Artikel Gadget Gear

LEGO huren in plaats van kopen blijkt een compleet nieuwe markt

Artikel van Gadgetgear.nl

We schrijven veel over LEGO, maar we hebben het altijd over het kopen van de dozen vol plastic geluk. Dat je ze ook kunt huren, kwamen we achter toen we Daan van NYMA LEGO tegenkwamen.

Daan startte zijn bedrijf afgelopen maand. Wie een beetje de cijfers van LEGO in de gaten heeft gehouden, heeft gezien dat de corona periode de omzetten van de speelgoedmaker enorm heeft weten te stuwen. Maar niet iedereen heeft het budget om iedere grote set te mogen bouwen.

Toen Daan zag dat er al wat verhuurbedrijven als Stapel Goed (eveneens uit Nijmegen) waren die LEGO op abonnement verhuren, besloot hij zelf in maart ook zo’n dienst te starten. Het perfecte excuus om mooie, dure dozen aan te schaffen natuurlijk.

Toch kan zo’n verhuurmodel de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Hoewel Daan zelf zorgt dat de stickers netjes op de blokjes zitten, kun je  niet meer bouwen ‘per zakje’ zoals LEGO de dozen inpakt. Daan koos er dan ook voor om de blokjes op kleurgroep in te pakken. Zo blijven ook de grote dozen goed te bouwen.

Daarnaast is er natuurlijk nog de uitdaging van missende blokjes. Wat als een set incompleet terugkomt? Daan controleert het gewicht van de zakjes om te bepalen of er een blokje mist. Grappig genoeg, precies dezelfde methode die LEGO hanteert om voor het inpakken van de dozen, te controleren of alle onderdelen aanwezig zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *